Márkafüggetlen autószerviz   ●   Nyitva tartás: Hétfő - Péntek 8.00. - 17.00. -ig   ●   Tel.: +36 70 335 9337

Fényezés polírozás

Karcok

karc_abraAlapvetően azt mondhatjuk, hogy minden olyan karc kipolírozható, amelybe az emberi köröm nem akad bele. Az  ábrán is látható, a mély karc “átvágta” a legfelső réteget, így ebben az esetben már nem lehet úgy lekoptatni a szomszédos felületet, hogy a karcot végleg eltüntessük. Ekkor újra kell fújni. A kisebb karcok általában a színtelen lakkréteg felületét “borzolják” fel és eltávolíthatók (például köröm nyomok a kilincsek alatt). Gépkocsik esetében a legfelső réteg vastagsága 45-100 mikron. Egy alapos gépi koptató polírozás gépkocsiknál 3-5 mikron.

 

Miért érdemes bizonyos időközönként políroztatni autónkat?

Gépkocsink igényli a rendszeres karbantartást, ápolást. Az idő múlásával a festett felületek folyamatosan veszítenek fényességükből, mattulnak, ezért is érdemes mindig felújító polírozásban és utófényesítésben részesíteni autónkat.

A mattulás elsődleges oka, hogy a mindennap használt járművek fokozott környezeti hatásnak, apróbb sérüléseknek vannak kitéve, de a mattuló karosszériák fénye visszaállítható a megfelelő eljárással és precíz munkával. Az autópolírozás természetesen csak akkor ajánlatos, hogy ha a felület nem kellően sima, nagyon makacs szennyeződésekkel állunk szemben, vagy az UV sugárzás hatására a felület mattá vált, továbbá viszonylag finom karcok esetén is érdemes políroztatni.

Az autópolíroztatás során csak mikronnyival csökken az eredeti festékréteg, ezért emiatt nem kell aggódnia.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, tekintse meg szolgáltatásainkat.

A karosszéria ellenségei

A gépjárművek ápolásakor azt gondoljuk, hogy elegendő időnként lemosni a külső felületet, néha kiporszívózni belülről, esetleg alkalmanként valamilyen speciális készítmény segítségével áttörölni. Azonban az autók fényezését sajnos nem csak a sár és a por veszélyezteti, sokkal makacsabb és problémásabb szennyeződések is vannak. Az autó polírozása és az autókozmetika segítséget nyújt, ha bekövetkezik a probléma.

De mik a legártalmasabbak a fényezésre?

Az időjárási viszonyokból adódóan sajnos több veszély is van. Azok az autók, amelyek rendszeresen állnak nyáron a tűző napon, hamarabb mattulnak és könnyen kopik a fényezésük. Télen pedig a fagy és a latyak kezdi ki a karosszériát. A sós havas víz sajnos igen hamar rozsdásodáshoz vezet, akkor pedig egy autópolírozás már kevés. A madárürülék sajnos szintén agresszíven kezdi ki a gépjárművek fényezését – ha nem tisztítjuk rendszeresen, komoly foltokat és esztétikai gondokat okozhat.

Ahhoz, hogy ezeket elkerüljük, kocsinkat vigyük rendszeres időközönként szakszerű ápolásra egy autókozmetikába.

Ha Ön is szeretné megvédeni autójának szépségét, előzze meg a bajt és hordja rendszeresen autókozmetikába, ha pedig a védelem már meggyengült, az autópolírozás a tökéletes megoldás!