Márkafüggetlen autószerviz   ●   Nyitva tartás: Hétfő - Péntek 8.00. - 17.00. -ig   ●   Tel.: +36 70 335 9337

Klíma, hűtő és fűtőrendszer javítás

Autóklíma fertőtlenítése, javítása, teljeskörű klímarendszer töltése ellenőrzése garanciával!

Aktív habos és nagynyomású klíma tisztítás

A habos és a nagynyomású tisztítás az elpárologtatóról marja le a gombásodást. Innen indul a fertőzés és a kellemetlen szag.
Elhanyagolt, kellemetlen szagú rendszer esetén, ha a szag visszajön 2-3 hét után, a nagynyomású tisztítási technológiát kell alkalmazni.

  • Habbal történő tisztítás. (Komplett fertőtlenítéshez kérje az ózonos tisztítást is.)

Ennél a tisztítási folyamatnál a fertőtlenítő habot (egy-két kárpit vagy a kesztyűtartó megbontásával) az elpárologtatóhoz juttatjuk. A hab folyadékká alakul és “elpusztítja” az elpárologtató lamellákról a baktériumokat, algát és a kellemetlen szagokat. Ezzel a rendszerrel az elpárologtatót fertőtlenítjük, szagmentesítjük. A habot az elpárologtatóra kell juttatni!
Nem a műszerfalon kell befújni a szellőzőkön keresztül, mert az aktív hab soha nem fog lejutni az elpárologtatóhoz, ahonnan a büdös jön.
A folyamatos hőcserélődés a pollenszűrő által nem megszűrt por, kisebb kosz lerakódik az elpárologtatón, ahol elkezd fertőződni, büdösödni.
Sok ügyfelünk tart ettől a kezeléstől, mert rosszat hallottak róla, befolyt a hab a rádióhoz, zárlatot okozott, stb.
Ez így van, de csak akkor, ha nem jó helyre van fújva a hab. Nem lehet a műszerfalon keresztül használni. Nagyon sok helyen ajánlanak habos tisztítást,
de nem tudják, hogy hova kell fújni. Ezeket kizárólag az elpárologtató tisztítására, fertőtlenítésére találták ki, nem pedig a műszerfal telefújására.
Pollenszűrő csere javasolt a habos tisztítás után.

  • Nagynyomású klímarendszer tisztítása.  (Komplett fertőtlenítéshez kérje az ózonos tisztítást is.)

Elhanyagolt klímarendszerek esetében a kellemetlen szag pár héten belül visszajöhet, ezekben az esetekben meg kell ismételni a kezelést a nagynyomású tisztítással, hogy a szag megszűnjön.

A folyamat nagyban hasonlít az aktívhahos tisztításhoz, itt viszont egy speciálisan erre a célra kialakított berendezés állítja elő a kb 6bar nyomást a tisztításhoz melyet közvetlenül az elpárologtatóra juttatva tudja tisztítani és fertőtleníteni a felületet, ebben az esetben nem habot, hanem folyadék juttatunk az elpárologtatóra ami a nyomás segítségével minden szennyeződést eltávolít és fertőtlenít.

Ózonos klíma tisztítás


Az ózonos tisztítás az elpárologtatót és a gépjárműben lévő, levegőjáratokba bejutott fertőzéseket írtja ki.
Az egyik a klíma egyik felét tisztítja, a másik a másik felét. Egyik nem jobb a másiknál.
Kérje mind a kettőt minden tavasszal.
Elhanyagolt, kellemetlen szagú rendszer esetén, ha a szag visszajön 2-3 hét után, a nagynyomású klíma tisztítást kell alkalmazni.

  • Ozonos klímarendszer tisztítás. (Komplett fertőtlenítéshez kérje az aktívhabos tisztítást is.)

Az ózonos klímarendszer tisztítás során a gépjármű belső terét fertőtlenítjük egy nagy teljesítményű ózongenerátor segítségével, ami körülbelül 30 perc alatt elpusztítja a baktériumokat, így megszünteti a kellemetlen szagokat az utastérben.

Pollenszűrő csere javasolt az ózonos tisztítás után.

Elhanyagolt klímarendszerek esetében a kellemetlen szag pár héten belül visszajöhet, ezekben az esetekben meg kell ismételni a kezelést, a nagynyomású  klímarendszer tisztítással, hogy a szag megszűnjön.
Teljes fertőtlenítéshez kérje az ózonos és az aktívhabos vagy a nagynyomású tisztítást is.
Míg a hab és a nagynyomás elpusztítja a fertőző baktériumokat az elpárologtatóban, addig az ózon ugyanezt teszi az egész utaskabinban.

Autóklíma feltöltése, ellenőrzése

Figyelem! Vigyázzon melyik szervizben tölteti a klímát!
Ne rakasson kocsijába ellenőrizetlen forrásból származott klímagázt!
14/2015. kormányrendelet szerint minden hivatalosan működő vállalkozásnak regisztrálni kell magát a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál.
Csak ezek a vállalkozások foglalkozhatnak klímagázzal kapcsolatos tevékenységekkel. (klímatöltés, javítás, stb)
Ezen az oldalon tudja leellenőrizni a cégeket: https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor.php
Adószámunk: 25463239-2-14

Mint minden műszaki rendszert ezt is időről időre gondozni, ellenőrizni kell. Az autóklíma rendszert évente érdemes tisztítani, fertőtleníteni.  Az autóklímát nem árt havonta egyszer bekapcsolni. Télen segít az ablakokról leszárítani a párát is. A rendszer alkalmankénti használatával, illetve a tisztítással jelentősen növelhető a klíma élettartama.

A klímarendszer működésének az elve, hogy a teljes rendszerben keringeti a hűtőközeget. Lehetetlen teljesen zárt rendszert készíteni, mindig van, lesz hűtőközeg veszteség. Ezért évente felül kell vizsgálni a klímát, ha kell, akkor az autóklímát tölteni kell. A pollenszűrőt is évente kell cserélni, továbbá az atkák, gombák, baktériumok miatt ajánlott az éves fertőtlenítés is.

Klímarendszer nyomáspróba, tömítettség ellenőrzés

Nyomáspróba, tömítettség ellenőrzés.

Ez egy 15-20 perces művelet, abból áll, hogy nitrogén gázzal 15-20 baros nyomásra feltöltjük a rendszert, majd figyeljük, hogy veszít-e a nyomásból. Ha 15 percen át nem engedi a gázt, akkor 85%-ig jónak mondható a rendszer. Csak azért 85, mert lassú szivárgásokra marad esély. Ezeken át csak hónapok alatt szökik el a gáz, de egy szezont általában kibír, ezért nehéz ezeket a szivárgásokat megtalálni.

Ha a nyomáspróba, vagy a tömítettség elleőrzése rendben zajlott, akkor jöhet a következő fázis a klímarendszer feltöltése, ha viszont nem tartotta a nyomást a rendszer, akkor kezdetét veszi a hiba megállapítás és a javítás.

Autóklíma és klímacsövek teljes körű javítása

Az autóklíma,járműklíma rendszerek egyik legfontosabb eleme a klíma tömlő. Szerepe a hűtőközeg biztonságos és rugalmas úton történő szállítása a klímarendszer egyéb alkatrészei között. Sok esetben előfordul, hogy a nem megfelelően elvezetett, vagy vegyi szennyezésnek kitett klíma tömlő megsérül. Ekkor a klíma tömlő szerkezete már nem képes maradéktalanul a klímarendszeren belül tartani a hűtőközeget. Ekkor szükségessé válik a klíma tömlő javítása, cseréje.

A klíma tömlő készítés minden esetben minta alapján történik. A gyártás költsége és a vállalás határideje a készítés bonyolultságától függ.

Pollenszűrő csere

Amint bekapcsolja a fűtést vagy a klímát, máris tüsszög? Kellemetlen szagokat érez autójában, melyek a szellőző felől jönnek és folyamatosan irritálják a nyálkahártyáját? A probléma hátterében a pollenszűrő elhasználódása állhat, amely már túltelítődött, ezért cserére szorul.

Cseréltesse ki nálunk autója pollenszűrőjét, és újra fellélegezhet gépkocsijában!

Miért fontos és mikor szükséges a pollenszűrő cseréje?

A pollenszűrő feladata, hogy meggátolja a kívülről jövő szennyeződések bejutását az autó légterébe. Azonban emiatt rengeteg szennyeződés akad fenn és tapad meg ezen a szűrőn, amelyek egy idő után megakadályozzák, hogy a szűrő ellássa a feladatát. Ráadásul a fűtési-hűtési rendszer hatására ezek nedvességhez jutnak, amely baktériumok elszaporodásához vezethet a letapadt szennyeződésekben. Ezek a baktériumok pedig a levegő keringetése által bejutnak az autó légterébe, és könnyedén bakteriális légúti problémákat okozhatnak. Ezért a nyári pollenszezont követően mindenképp fontos kicseréltetni a szennyeződéssel teli pollenszűrőt, hogy a fűtési időszak alkalmával az új pollenszűrőn keresztül már tiszta levegő érkezzen be az utastérbe.

Miért érdemes nálunk kicseréltetnie kocsija pollenszűrőjét?

  • Kizárólag minőségi, műszerekkel és alkatrészekkel dolgozunk, melyekre garanciát is vállalunk.
  • A belváros közelsége miatt nem kell aggódnia az autó nélküli közlekedés miatt. Ráadásul a közeli üzletközpontoknak hála akár még családi program is beiktatható a szerviz idejére.
  • Ha éppen ráér, az ablakos ügyfélvárónkban akár végig is nézheti a folyamatot. Frissítőként ásványvízzel és kávéval kedveskedünk.

Ne várja meg, míg elhasználódott pollenszűrője komoly megbetegedéshez vezet, cseréltesse ki most!