Gépjármű gumiabroncs cseréje, javítása és centrírozása

szezonális-gumicsere

Gumiszervizünkben rugalmas kiszolgálással, akár bejelentkezés nélkül is tudjuk Önt fogadni, azonban javasoljuk, hogy telefonon előre jelentkezzen be, mert akkor biztosan azonnal el tudjuk kezdeni az Ön autója javítását, ahol a legmodernebb  gumiszerelő és centrírozó berendezésekkel és sokéves tapasztalattal rendelkező szerelőink, szakszerű munkával cserélik és javítják a gumiabroncsokat.

Gumiabroncs cseredíjaink 1.990.-Ft – tól természetesen új szelepekkel és súllyal felszerelve.

Minden szolgáltatást egy helyen igénybe vehet, ami az Ön autójával kapcsolatos :

  • gumiszerelés és javítás
  • futómű javítás és beállítás
  • felnijavítás (alufelni görgőzés is)
  • fékrendszer javítás

Nem szükséges külön átvizsgáltatni a gumicsere után az autóját, mivel minden gumicserénél a gumiszerviz szakemberei átnézik a futóművét is.

Mire nem figyel sok gumis, amikor az autót gumizza…?
Tudta Ön, hogy…
– Az abroncsok rossz irányú felszerelése 3x-osára növeli a megcsúszás, kisodródás veszélyét…?
– A ki nem cserélt szelepek okozzák az eresztő gumiabroncsok 32%-át…?
– A túlfújt vagy alulfújt gumi felelős az abroncskopások több mint egyharmadáért…?*
Szabaduljon meg végre a bosszantó gumikopástól, gyakori defektektől, eresztő abroncstól.
Takarítson meg akár 2 gumiabroncs kárt egy évben, csupán azzal, hogy jó gumist választ a szokásos téli-nyári gumicseréjéhez!

Gumiabroncs centrírozás, bízza szakemberre

A gumi kopása, és a külső behatások, ütések miatt folyamatosan változik az abroncs tömegközéppontjának helye, lengések keletkeznek.
Emiatt gyengül az abroncs és az aszfalt közötti kapcsolat, romlik az úttartás, megnő a fékút, kellemetlen rázkódást, bizonyos sebességtartományokban kormányszitálás tapasztalható. E rezgések miatt a futóműalkatrészek is nagyobb erőhatásnak vannak kitéve, ezért idő előtt elhasználódnak.

Centríroztassa (egyensúlyoztassa ki) kerekeit 10-15 ezer kilométerenként! A centrírozás során a felnikre cinksúlyokat teszünk, ezáltal hozzuk egyensúlyba a kerekeket.

JÓ TUDNI:

Akkor cseréltesse ki a gumiabroncsot, ha a profilmélysége nem megfelelő (nyárigumi ideális mintamélysége 3mm, a téligumié 4 mm) rendellenesen kopott életkora elérte a 10 évet, még ha a profilmélysége megfelelő is, de egy tengelyen nem azonos méretű, mintájú, terhelhetőségű a két gumiabroncs.

Sérült, vagy megváltozott az alakja más méretű, alacsonyabb sebességkategóriába tartozik, vagy kisebb a terhelhetősége a megengedettnél nem a megfelelő abroncscsaládba tartozik (pld.: személy helyett kisteher vagy fordítva); kisteherautó gumiabroncsán „C” jelzés van (magasabb a terhelhetősége).

Évszakváltáskor ( 7°C fok felett nyárigumit, 7°C fok alatt téligumit használjon)

Alufeni konfigurátor