Márkafüggetlen autószerviz   ●   Nyitva tartás: Hétfő - Péntek 8.00. - 17.00. -ig   ●   Tel.: +36 70 335 9337

Autóuveg javítás

Szélvédő javítás

 

Kavicsfelverődés csúfítja el szélvédőjét?

Érdemes odafigyelnie a problémára, hiszen nem csak esztétikai gondról van szó, hanem akár a közlekedés biztonságát is befolyásoló sérülésről. Egyetlen apró kavics képes arra, hogy nagyobb károkkal is szembesülnie kelljen a későbbiekben, ugyanis a szélvédő nem csak a kilátást teszi lehetővé, de a karosszéria merevítéséről is gondoskodik. Fontos tehát, hogy már az első repedés vagy kőfelverődés alkalmával javíttassa meg szélvédőjét.

Tudta, hogy a kavicsfelverődés okozta sérülésre a későbbi hőmérsékletváltozás is hatással van? Legyen szó a téli hidegben történő autómosásról, vagy nyáron a hideg vízzel történő tisztításról, és máris előfordulhat, hogy az egykor apró sérülés nagyobb repedéssé növi ki magát. Bizonyított tény, hogy a szélvédő ilyen módon már nem képes feladatának ellátására, amit műszaki vizsga alkalmával a szakemberek is azonnal kiszúrnak. Saját és családja biztonsága érdekében rendkívül fontos tehát, hogy időben sor kerüljön az autóüveg javítás kivitelezésére, mely a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen.

Az autósok gyakran találkoznak azzal a helyzettel, hogy napsütésben vagy esőben nem látnak ki rendesen a szélvédőn, még az elsőre talán épnek tűnő felület ellenére sem. Ennek oka egészen egyszerű, ugyanis a szélvédőn folyamatosan apró, leginkább kráterszerű sérülések keletkeznek akár a porszemektől, vagy mikronnyi kavicstörmeléktől. Idővel tehát akkor is aktuálissá válhat az autóüveg javítás vagy csere, ha látványos sérülés nincsen azon.

A kőfelverődésből származó sérülést vákuum technológián alapuló módszerrel javítjuk.  A repedt szélvédő sajnos biztonsággal nem javítható.

Szélvédő javításhoz speciális, műgyanta alapú anyagot használunk, amely megegyezik az üveg fénytörési mutatójával, és örök garanciát adunk, hogy a javított kőfelverődés nem veszti el átláthatóságát és nem sárgul be. Ha már szélvédőjének sérülése nem javítható, akkor sok éves tapasztalattal a hátunk mögött szakszerűen elvégezzük szélvédőjének cseréjét a fentebb leírt technológia alkalmazásával.