Automataváltó olajcsere és öblítés

Autómataváltó olajcsere

Miért fontos az Automata sebességváltó olaj cseréje?

Az automata sebességváltóban lévő olaj kenőképessége bizonyos km megtétele után csökken (megég) ami előidézi a kapcsoló elemek kopását, ezért minden típusú automata váltóban szükséges olajat cserélni még akkor is, ha ezt a gyártó nem írja elő.
Az automata váltó olajcsere periódusát általában 60.000km-ben állapították meg, de találkoztunk már 45.000km-es csere periódussal is.
Szakembereink egy professzionális berendezéssel és a gyári előírásnak megfelelő olajjal el tudják Önnek végezni a teljes 98%-os automataváltó olaj cserét az Ön gépjárművén.

Ezt minden esetben egy erre a célra fejlesztett speciális berendezéssel végezzük, ami a sebességváltóból a használt olajat kiszívja és ezzel párhuzamosan a friss olajat bepumpálja.
A használt olaj esetén a kapcsolási minőség romlik, a teljes mennyiségű új olaj esetében viszont (az adaptáció visszaállításával párhuzamosan) a gyárival megegyező kapcsolási minőség érhető el!

Ezzel az eljárással a sebességváltóból közel a teljes olajmennyiség lecserélésre kerül, ellentétben a hagyományos módszerrel, amelynél mindig marad a hajtóműben minimum 40-50%-nyi használt olaj.A ZF 5, 6, vagy 8 fokozatú automata sebességváltóival szerelt személygépkocsik esetében, ezek jellemzően közép- és felső kategóriás prémium márkák, az ún. átmosásos olajcsere ideális megoldás a sebességváltó élettartamának növelése, és a kapcsolás minőségének javítása érdekében.

Automata váltó olajcsere
öblítéses technológiával
a 97%-os hatásfok eléréséhez video