Karosszéria javítás, fényezés és szélvédő csere

Fényezés

Gépkocsija karosszériája megsérült, korrodált esetleg karambolozott, lakatos műhelyünkben szakszerű munkával megjavítjuk azt.

Biztosító társaságokkal együttműködünk, vállaljuk karambolos autója teljes körű ügyintézését, javítását valamint alkatrész beszerzését. A karosszéria javítást mindig bízza szakemberre.

Kisebb karosszériasérülések javítása

A biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen, hogy gépjárművünk kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban legyen. A mindennapos közlekedés és használat során azonban számos külső behatás éri járművünket, melyek gyakran kisebb nyomokat és sérüléseket hagyhatnak a karosszérián, ezért van szüksége szervizünk karosszéria javítási szolgáltatásaira. Karosszériajavításért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére, hogy járműve újra régi fényében tündökölhessen!

Hőkamrás autófényezés

A minőségi anyagoknak köszönhetően az autófényezés munkaideje lerövidül, sok esetben ez nem több mint 2-3 munkanap. Az autófényezés hőkamrás fényezőfülkében történik, amely nagyban hozzájárul a tökéletes minőség eléréséhez. Az autófényezés során kiváló minőségű, környezetbarát, vizes bázisú festékeket használunk.

Természetesen cégünk nem csak apróbb sérülések javítására specializálódott, lehetőség van akár teljes autó fényezésre, felni fényezésre, stb.

Az autófényezés menete:

Az autófényezés megkezdése előtt részletes felmérést végzünk az autó állapotát és a szükséges javítási munkákat illetően. Ezt követően leszereljük az autóról az összes – a fényezést akadályozó – elemet (pl.: lökhárító, kilincs, díszléc, stb.) ugyanis csak így tudunk tökéletes és alapos munkát végezni. A szétszerelést követően a sérült elemek előkészítését és csiszolását végezzük el.

A teljes előkészítési folyamatot követően végezzük az autó tényleges fényezését. Az autófényezés hőkamrás fényezőfülkében történik, ezáltal minden zavaró külső környezeti tényező kiszűrhető, mely főleg az apró porszemcséket jelenti.
Az autófényezést a lakkréteg felvitele követi, melyet a fényezéstől függően 1-3 rétegben viszünk fel.
A lakkozást a szárítás követi, melyet a hőkamrás fényezőkabinban végzünk 60 celsius feletti hőmérsékleten.

szélvédő csere

Szélvédő csere – mikor cseréljek ?

Szélvédő cserére nem csak akkor kell gondolni, amikor teljesen betört egy szélvédő – például magasból ráesett valami vagy egy nagyobb kővel volt találkozás – , hanem akkor is, ha még „csak” repedés történt a felületen.

Mivel a szélvédő merevítő funkciója is csökken a repedés következtében, ezért repedt szélvédővel rendelkező autó egy estleges ütközéskor nem tudja olyan mértékben megvédeni utasait mint ahogyan kellene.

Hogyan végezzük a szélvédő cserét?

A karosszériához való illeszkedés szempontból kétféle technológiát különböztetünk meg. A régebbi az úgynevezett gumiágyas az újabb, modernebb a fent említett ragasztott. Az egyiket nem lehet a másikra cserélni, csak nagyon-nagyon ritka esetben! Napjainkban már a személyautók 99%-nál a szélvédő ragasztással rögzül a karosszériához.

A modernebb ragasztott technika. Ez esetben először a régi szélvédő ( vagy valamelyik oldalüveg ) eltávolítása történik kézi kivágó szerszámmal, drótos ( sodrott vagy 4 élű dróttal ) kivágással, illetve gépi kivágóval. Kivágás alatt a szélvédőt a karosszériához rögzítő ragasztó elvágását kell érteni ( nem a szélvédőt vágjuk el .. ).  Ezután a karosszériáról eltávolítjuk a maradék, általában 2-4mm vastag a ragasztót.

A szélvédővel és autóüvegekkel történő munkálatok, nagy gyakorlatot, szaktudást és tapasztalatot igényelnek. Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleinket a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki.

Szélvédőjének cseréjét a gyárival megegyező technológiával és speciális gyors kötésű szélvédőragasztóval végezzük, melynek köszönhetően az Ön autója a műhelyünkbe érkezéstől számítva akár 6 óra múlva is menetkész lehet! Ezt az időt pedig kényelmesen eltöltheti ügyfélvárónkban!

Tegyen próbára bennünket, ne bízza autóját hozzá nem értő kezekre!