Időszakos gépjármű olajcsere szerviz és inspekció

Olajcsere-szerviz

Az időszakos szervizt meghatározott km után vagy évente kell elvégeztetni.

A gépjármű csak akkor tudja legoptimálisabban kifejteni teljesítőképességét, ha rendszeresen, szakszerűen karbantartják.Az olajat minden esetben teljesen leeresztjük, nem alkalmazzuk a leszívásos módszert, hiszen azzal az olajteknő alján szennyeződések maradhatnak.

Munkánk része az is, hogy a környezetre káros fáradt olajat kezeljük, így ezzel sem kell Önnek bajlódnia.

Az időszakos szervizelés során a gépjárművét átvizsgáljuk, így Önt nem érheti kellemetlen meglepetés a használat során.
A szervizünkben a gépjárművek műszaki állapotfelmérését az ügyfél bevonásával, teljesen díjtalanul végezzük el. A felemelt gépjármű alatt kollégáink az átvizsgálás eredményét részletesen el is magyarázzák. Az állapotfelmérésről írásos dokumentumot állítunk ki. Így ügyfeleink pontos képet kapnak arról, hogy az alkatrészek milyen állapotban vannak: jók, sérültek, illetve cserére szorulnak-e. Azt is leellenőrizzük, hogy a folyadékok megfelelő szinten vannak-e.

Az átvizsgálás során tehát az alábbiakat szemrevételezzük gépkocsiján: Fékrendszer, Kipufogórendszer, Világítás, Klímarendszer, Folyadék szintek, Motor, Futómű, Akkumulátor, Ablaktörlő

 • Lehet e más típusú olajat után tölteni?

  Természetesen igen és kell is amennyiben a ezt a műszerfalon jelzi, vagy az ellenőrzés alkalmával a nívópálcán a szint ezt megköveteli.
  Hasznos lehet olajcserekor tartalékba olajat vinni és ezzel pótolni ha szükséges, ha ez nincs kéznél akkor a gépjármű típusa alapján a az előírásnak megfelelő specifikációval ellátott motorolajjal után tölthető.

 • Szükséges e a szűrőt cserélni olajcsere alkalmával??

  A szakszerű olajcserének minden esetben része az olajszűrő csere, így biztosítható, hogy a régi olajszűrő által megszűrt szilárd szennyeződések ne kerülhessenek vissza a körforgásba.
  A gyártó minden típusnál előírja a többi (levegő, pollen, üzemanyag) szűrő cserének az intervallumát is, amik több szempontból fontosak.
  A levegő szűrő kiszereléskor szemmel látható, ha cserére szorul, ezt ebben az esetben ajánlani szoktuk.
  A pollenszűrő csere a motornak nem fontos, viszont az utazók egészsége miatt talán a legfontosabb, ezt minden kötelező olajcsere szerviznél ajánlani szoktuk, ahogy a klíma tisztítást is évente legalább egyszer.
  Az üzemanyag szűrő csere teljes mértékben használat függő, itt a gyártói előírást kell figyelembe vennünk, de a tapasztalat szerint minden második olajcsere alkalmával ha cseréljük azzal kárt nem teszünk és az üzemanyag rendszert is jobban óvjuk az esetleges szennyeződésektől.

 • A motorolajok legfontosabb tulajdonságai?

  A motorolajok legfontosabb mérőszámát a csomagoláson tüntetik fel – a két szám a motorolaj viszkozitását, azaz folyási ellenállását jelzi. Az alacsony viszkozitású folyadék könnyen folyik, akár a víz, a magas viszkozitású pedig nehezen, akár a méz.
  A két érték (pl.: 5W30) közül az első az alacsony hőmérsékleten, a második pedig az üzemi hőmérsékleten, 100 C°-on mért viszkozitást mutatja.

 • Az időszakos olajcsere szerviz miért fontos?

  Az olajcsere minden gépjármű motorjának, hajtóművének megfelelő működéséhez elengedhetetlen a gyártó által meghatározott időszakonként.
  A motorolaj gondoskodik a motor megfelelő kenéséről, ha járműve eléri a meghatározott kilométerszámot vagy időintervallumot, elengedhetetlen a csere, hiszen a motorolajról külső ránézésre nem állapítható meg, ha már elhasználódott és alkalmatlan funkciója megfelelő betöltésére.