Gépjármű diagnosztikai hiba megállapítása és elektromos javítása

Gépjármű diagnosztika
Gépjármű diagnosztika

Hibakód kiolvasó nélkül a korszerű gépjárműveknél nem tud hibatárolót törölni és diagnosztikai vizsgálatot végezni.
Hibatároló lekérdezés, feldolgozás, törlés, és alapbeállítások elvégzése.
Ez a LEGFONTOSABB: intelligens diagnosztikai szolgáltatás.

Szervizünkben rendelkezünk hivatalos és az aktuálisan beszerezhető legfrissebb diagnosztikai eszközökkel, így átfogó képet kaphatunk gépjárműve állapotáról.

29 + autómárka mintegy 8130 típusával kommunikál a motor, immobilizer, ABS/ASR/ESP, légzsák, sebességváltó, futómű, klíma, komfortelektronika, audió-videó rendszer, keréknyomás szenzor témakörökben típusfüggően.
(Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Chrysler*, Daewoo, Daihatsu, E-OBD**, Fiat, Ford, Honda, Hyundai*, Isuzu*, Jaguár*, Lancia, Mazda, MCC/Smart, Mercedes, Mitsubishi*, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche*, Renault, Rover, Saab*, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo)

ECU- Adatblokk olvasás
A modern, új generációs vezérlőegységek lehetővé teszik a motor-, ABS-, sebességváltó-, légzsák-, komfortelektronika élő adatainak átvitelét. A diagnosztikai eszközön kiválaszthatjuk az egyidejűleg digitálisan és grafikusan ábrázolható tételeket, akár 150 paraméterből is állhat. Így lehetővé válik, hogy élőben követhessük a különböző beavatkozók üzemi állapotát.

Az adatblokk olvasás menü a motor járása mellett képes egyidejűleg több általunk kiválasztott jel, adat, mértékét vagy utasítás-paraméter folyamatos digitális és grafikus megjelenítésére. Egyes típusoknál a motorvezérlő az alapjárati fordulatszám ellenőrzésekor nem csak a fordulatszám szenzortól érkező jelet közvetíti a készüléknek, hanem az általa „elvárt” fordulatszámot is. Mi is ez az elvárt fordulatszám? Tudjuk, hogy a vezérlőegység a legfontosabb bemenő jelek, mint motorhőmérséklet és légtömeg/szívócsőnyomás alapján kiszámítja a működéshez szükséges alap-üresjárati fordulatszámot. Ez az elvárt alapjárati fordulatszám a készülék adatblokkjában jelenik meg, mely nem csak egyszerűen gyári adat, hanem működési feltételbeli érték. Annak változásáról és állapotáról is képet kapunk. Ilyen formában beállítási adattal eddigi gyakorlatunk során még nem találkoztunk.
Sokszor előfordul viszont, hogy a mért fordulatszám ettől magasabb (jeladótól érkező).
Ha a kétféle fordulatszám egy képernyőn, ugyanazon szabályozási kör többi értéke mellett jelenik meg, akkor máris következtethetünk a rendszer működési hibáira.