Eltömődött a DPF részecskeszűrő?

Részecskeszűrő tisztítás-felújítás Gépi DPF technológiával, még a legdurvábban eldugult részecskeszűrők is tisztíthatók, így visszaállítható a részecskeszűrő gyári állapota

A részecskeszűrő tisztítása speciális eszközt igényel, e nélkül a művelet elvégzése még szakértő hozzáértéssel sem javasolt, gyakorlatilag nem megoldható a részecskeszűrő megfelelő tisztítása házilag.
Létezik vegyszeres tisztítás, és sok helyen javasolják, de tapasztalatunk és a szakma által elfogadott vélemények alapján károsíthatja a részecskeszűrőt!

A részecskeszűrő minden dízel személyautóban és teherautóban, Euro 4-es, kategória fölötti gépjárműben megtalálható szűrőrendszer, mely a dízelmotorhoz kapcsolódik. Szerepe nem más, mint az égés során keletkező korom és a káros anyagok csökkentése. A részecskeszűrő porózus szerkezetű, ugyanis ez a szerkezet teszi lehetővé, hogy a motor által kibocsájtott káros részecskéket a szűrő felfoghassa.

Gyakori kérdések és válaszok

 • Mikor van DPF tisztításra szükség?

  Ha a hagyományos regenerálás sűrűbbé válik és vagy az autó teljesítménye lecsökken esetleg többet is fogyaszt a megszokottnál, illetve a motorhiba jelző lámpa világít, vagy megelőzés képpen 150.000km megtétele után

 • Mennyi ideig tart a részecskeszűrő tisztítása?

  Tudjuk, hogy a mai rohanó világban mindenkinek nagyon fontos a gépjármű minnél hamarabbi elkészülése, ezt mindíg szem előtt tartjuk.
  Ha mi szereljük le a részecskeszűrőt a gépjárműről, akkor ez általában egy napot szokott igénybe venni, ha csak egy másik szerviz által leszerelt részecskeszűrőt kell kitisztítanunk, az szártással együtt 1-2 órát vesz igénybe, ami akár meg is várható az ügyfélvárónkban.

 • Részecskeszűrő erőltetett regenerálása megoldás e?

  Sajnos ez csak tüneti kezelés, pillanatnyilag megoldhatja a problémát, de hosszabb távon nagyon ártalmas is tud lenni, ha egyszer a szűrő eltömődik, annak tisztítása nagy hatásfokkal csak leszerelt állapotban lehetséges

 • Hogyan kerülhetem el a részecskeszűrő eltömődését?

  A gépjárműveket úgy tervezik, hogy azok hosszútávon, megbízhatóan működjenek, a tulajdonosok sokszor nem rendeltetésszerűen használják a gépjárművet. A DPF részecskeszűrő a nem ideális használat során hamarabb telítődik, így szükségszerű annak 5 évenkénti (vagy gyakoribb), illetve 150.000 km-kénti tisztítása. Jó példa erre az gépjármű városi használata, amely során a gázolaj optimális égése nem tud megvalósulni, így a részecskeszűrő tisztulási folyamata nem tud végbe menni. Ajánlott havi 1-2 alkalommal hosszabb távon közlekedni, ahol a részecskeszűrő regenerálása a gépjármű beállításai szerint végbemegy.

 • Mennyibe kerül a részecskeszűrő tisztítás?

  A részecskeszűrő tisztítása bruttó 59.990.-ft, ez az összeg tartalmazza a részecskeszűrő gépi tisztítását a szükséges tisztító folyadékot, a tisztítás után egy védő és regenáráló folyadékkal történő öblítést és a szűrő szárítását. Mindezt követően a felszerelt szűrőről készül egy mérési jegyzőkönyv amivel dokumentálva van a tisztított szűrő állapota is.

 • Milyen eljárással dolgozunk?

  A részecskeszűrő tisztítását egy erre a célra kifejlesztett professzionális géppel végezzük gyári technológiának megfelelően, a tisztítás során nem használunk savas bázisú vegyi anyagokat, ezzel is kímélve a részecskeszűrőt!

 • Milyen típusú részecskeszűrő tisztítást vállalunk?

  Minden típusú személygépjármű részecskeszűrő tisztítását vállaljuk le – és felszereléssel együtt, az ennél nagyobb gépjármű részecske szűrőket csak leszerelt állapotban tudjuk vállalni előzetes eggyeztetéssel.

 • Részecskeszűrő tisztításra van e garancia?

  Természetesen mint minden általunk elvégzett munkára, úgy a részecskeszűrő (DPF) tisztítására is van garancia, de azt tudni kell, hogy a részecskeszűrő eltömődését okozhatja a gépjármű más hibás alkatrésze is pl egy AGR szelep.

 • Mennyit közlekedhetek a gépjárművel ha világít a motor hibajelző lámpa?

  Lehetőség szerint minnél kevesebbet, először is fontos tudni a hiba okát, ezek után pedig ütemezni lehet annak javítását, nem biztos, hogy a részecskeszűrő miatt világít a hibajelző lámpa, de ez csak egy szervizben elvégzett hibakód kiolvasása során fog kiderülni.

 • Mire van szükség a részecskeszűrő tisztítása során?

  A részecskeszűrő tisztításhoz még szükség lehet tömítésekre és a le-fel szerelésre, ennek gépjármű típusonként eltérő a díja