Kormányzást segítő és vezetési segéd rendszerek

A vezetési segéd alapvetően két részből áll, egy központi egységből (Smart Control) és egy kezelő szervből (Smart Steer).

A Smart Control egy másodlagos vezérlő ami lehetővé teszi az alapvető funkciók alternatív működését, mint például ablaktörlők, lámpák, futásjelzők stb. Szinte minden járműtípushoz és modellhez elérhető megoldás.

A SmartControl három különböző változatban érhető el:
CAN-Bus rendszer: Ez a verzió ideális megoldás a Can-Bus technológiával rendelkező autók számára. Közvetlenül a jármű CAN-Bus busz hálózatához van csatlakoztatva.

Multiplex rendszer: Ez a változat alacsony fogyasztású kapcsolókkal rendelkező autókhoz alkalmas.

Hagyományos: Ez a változat hagyományos régebbi autókhoz alkalmas. Ugyanazokkal az előnyökkel rendelkezik, mint a másik Smart Control verzió.

A Smart Control jóváhagyása az Automotive EMC (ECE R10) irányelveinek megfelelően történt.

SmartSteer másodlagos vezérlő telepítése nem jár átalakítással, így az eredeti funkciók megmaradnak, így nem engedélyköteles.

A kézi vezérlőből két típus létezik, 5 és 8 gombos

Az univerzális rögzítő konzolnak köszönhetően könnyen kombinálható a leggyakrabban használt kézi vezérlőkkel.

Mindegyik kézi vezérlő egyedi ergonomikus formával rendelkezik, amely jól illeszkedik az autó bármely belső terébe, és egyértelműen eltér a szokásos kerek formától. A kézi vezérlő billentyűzet gombjai világítanak, amint az autó világítása bekapcsol.

A következő funkciók állnak rendelkezésre alapkivitelben (néhány járműtől függ):

 • Irányjelzés balra és jobbra automata kikapcsolással
  Kürt
  Világítás (tompított fény, távolsági fény és fényszóró villogó)
  Ködlámpa elöl (ha van) és hátul
  Ablaktörlő (intervallum / automatikus, 1. és 2. sebesség)
  Első szélvédő mosó funkció
  Hátsó ablaktörlő (ha a jármű felszereltségi része)
  Hátsó szélvédő mosó funkció (ha a jármű felszereltségi része)
  Elakadásjelző lámpák (nem minden járműnél érhető el)

Fék és gáz rendszerek

A Smart Brake kiegészíti a járműben meglévő fékrendszert.
Az eredeti fékrendszer változatlan marad, és a mozgássérült vezetők is tudják használni. A Smart Brake lehetővé teszi a fékek működtetését kézi vezérléssel minimális erő kifejtéssel. Az eszközről érkező elektromos jelek segítségével a vezető vezérelheti a jármű fékpedálját. A rendszer szinte minden normál autóban használható.

A Smart Brake aktívvá válik, amint a gyújtás be van kapcsolva. A Smart Brake először elvégez egy indítás-ellenőrzést (öntesztet) annak ellenőrzésére, hogy a rendszer minden része megfelelően működik-e.

Ha valaki Smart Brake nélkül akar vezetni, akkor az utazás kezdetekor könnyen kikapcsolható. Ezután a rendszer alvó üzemmódba lép, és a fék működtetője már nem reagál a beviteli eszközre. A nem fogyatékkal élő sofőr most már biztonságosan üzemeltetheti a járművet.

A Smart Brake-et leginkább a Smart Gas-szal együtt használják. Ez lehetővé teszi a kombinált gáz / fék beviteli eszköz használatát (a másik irányban azonos mozgással működtetett gáz és fék).