Használt autó vásárlás előtti és utáni részletes átvizsgálás

Használt autó átvizsgálás

Használt autót venni rémálom

Rengeteg rejtett hibaforrás, jól eltitkolt sérülés, teljes bizalmatlanság. A mai autók esetében gyakran előfordulnak az átlagember számára ismeretlen, de drágán javítható hibák, melyeket a szakértő könnyebben észrevesz a laikusnál.

Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy akkor csökkentheti kockázatát a minimumra, ha szakembereinkkel átvizsgáltatja az autót, még a vétel előtt. Kis befektetéssel több százezres kiadástól kímélheti meg magát, egy feltárt hiba ismeretében.

Foglaljon időpontot szervizünkben egy vásárlás előtti hiba megállapításra. Elvégezzük azt a munkát, amire az esetleg segítségül hívott autószerelő barát sem képes, szerszámok és műszerek nélkül. Jól felszerelt műhelyünkben az autó teljes működését ellenőrizzük, a karosszéria javításoktól kezdve a motor állapotáig. Az elsődleges szempont nem az, hogy a kiszemelt gépjármű kifogástalan állapotban legyen, hanem az, hogy a vevő tisztában legyen annak állapotával és a vétel után a várható javítási költségeivel, így tudunk egy objektív képet kapni az autó állapotáról és értékéről.

Így csökkentheti legkisebbre a kockázatát annak, hogy egy pénztemetőt vásároljon meg. Hozza el a kiszemelt autót hozzánk és mi a lehető legnagyobb részletességgel tájékoztatni fogjuk annak állapotáról.

Amit elvégzünk pontokba szedhetnénk, de nem érnénk a végére, minden autó más és más, így teljesen más a felszereltségük, tehát ezek alapján kell az átvizsgálást is végrehajtani.

Pár példa az átvizsgálás fontosabb részeiről:

karosszéria külső vizsgálata, deformáció, sérülés szempontjából, fényezés, festékréteg vastagság mérés, utastér vizsgálata (műszerfal, ablakok, biztonsági övek, ülések stb.)
motor működése, hibatároló lekérdezése (indítás, zajok, járás, olajszivárgás, stb.)
erőátvitel (kuplung, váltó működés, hajtó tengelyek állapota)
alsó – aknás vizsgálat, futómű (gömbfejek, lengőkarok, szilentek, rugók), kipufogó
lengéscsillapító és fék műszeres ellenőrzése, gumiabroncsok, keréktárcsák vizsgálata, elektromos fogyasztók működés ellenőrzése.

A vizsgálatról állapotfelmérő lapot készítünk Önnek, mely alapján könnyen felmérhető a megvásárolni kívánt gépjármű állapota, melyre a javítással kapcsolatban kérésre árajánlatot is készítünk.